De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoogte van een gelijkzijdige driehoek

 Dit is een reactie op vraag 4153 
Ik snap niet hoe je aan die cijfers komt van 10 tot de tweede en 5 tot de tweede :/

ella
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 17 februari 2015

Antwoord

q74963img1.gif
In driehoek ABC geldt de stelling van Pythagoras. AB=5 en BC=10. Als je AC=a neemt dan geldt:

a2+52=102

Vandaar!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3