De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zomermarkt

Hi wisfaq

Ik heb het volgende probleem:

Op de zomermarkt kun je voor 12 euro 12 boeken kopen. Sommige kosten 0,50 euro, sommige 1,50 euro en de rest 2 euro. Hoeveel boeken zijn er van elke soort?

Mijn oplossing:
0,50x + 1,50y + 2,00z = 12(euro)
x + y + z = 12(boeken)
Bovenste vergelijking vermeningvuldigen met 2 en onderste met 1, van elkaar afrekken geeft 2y + z = 12. Ik kan nu zeggen z=12/2y maar verder kom ik niet want ik zit weer met 2 onbekenden kunnen jullie me vertellen waar ik verkeerd zit? Bedankt Sharon

sharon
Student hbo - zaterdag 17 januari 2015

Antwoord

0,50x + 1,5y + 2z = 12
x + y + z = 12

x + 3y + 4z = 24
x + y + z = 12

2y + 3z = 12

Geeft 3 mogelijkheden:

y=0, z=4 en x=8
y=3, z=2 en x=7
y=6, z=0 en x=6

Is het dan opgelost?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 januari 2015
 Re: Zomermarkt  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3