De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee evenwijdige lijnen door 2 punten

Ik kan nergens op internet vinden hoe ik dit moet berekenen. Ik hoop dat jullie een idee hebben.

De grafiek van de lijn1: y=mx+2 is evenwijdig aan de lijn2 door de punten P=[7,8] en Q=[-1,5].

De vraag is wat nu de vergelijking van lijn1 is en van lijn2.

Patric
Student hbo - woensdag 14 januari 2015

Antwoord

Op een lijn door twee gegeven punten staat samengevat hoe je de formule van de rechte door twee punten kunt vinden.

De richtingscoefficient van de lijn door P en Q is gelijk aan:

$
\eqalign{a = \frac{{5 - 8}}
{{ - 1 - 7}} = \frac{{ - 3}}
{{ - 8}} = \frac{3}
{8}}
$

De vergelijking van lijn 2 is $
\eqalign{y = \frac{3}
{8}x + 5\frac{3}
{8}}
$...

Wat is de vergelijking van lijn 1?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3