Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Periode van een functie

Wat is de periode van de functie f(x)= -7+8sin(1/2\pi(x-1/4))?
Volgens de antwoorden moet dit zijn 1/4, maar waarom?
Dan is de periode toch 4 en niet 1/4?
Heb echt geen idee wat ik hier verkeerd aan het denken ben...

Helen
Student hbo - zaterdag 3 januari 2015

Antwoord

Ik ga uit van de volgende formule voor een harmonische trilling:



De waarde van c kan je berekenen met:

c=\eqalign{\frac{2\pi}{T}} met T:trillingstijd of periode.

Andersom krijg je dan T=\eqalign{\frac{2\pi}{c}}. In jouw geval krijg je bij c=\frac{1}{2}\pi dat:

\eqalign{T=\frac{2\pi}{\frac{1}{2}\pi}=4}

Meer moet het niet zijn! Een foutje van de antwoorden...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics