De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kost en ontvangst

Ik heb hier een opgave met hoe de kostprijs berekend wordt voor 2 goederen:
$\Rightarrow$ TK=3q12+3q22+75 (q1 en q2 zijn de hoeveelheden in kg)
En de ontvangsten:
$\Rightarrow$ TO=60q1+30q2

De vraag is nu: bereken exact hoeveel kg er van elk product verkocht moet worden opdat de totale kost minimaal zou zijn bij een totale ontvangst van €900 en geef de minimale kost.

Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen.
Alvast bedankt!

Mi
Student universiteit - zaterdag 3 januari 2015

Antwoord

Als de totale ontvangst 900 moet zijn dan geldt:
60q1+30q2=900, dus 30q2=900-60q1
Dus: q2=30-2q1
Als je dit invult in TK houdt je een kwadratische functie in q1 over.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics