De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek berekenen

Hoi ,
Bereken in de onderstaande kubus met zijde 1 de hoeken $\alpha$ en $\beta$:



Het is een kubus waarvan de bovenvlak FGHE zijn en de grondvlak BCDA en er is een driehoek daarin getekend. De hoek $\alpha$ heeft als hoekpunt G en de hoek $\beta$ heeft als hoekpunt A en de andere hoek van de driehoek heeft als hoekpunt D.

Hoe kan ik de kubus berekenen?

robina
2de graad ASO - zaterdag 27 december 2014

Antwoord

We stellen vast dat het gaat om de hoeken van driehoek ADG. Dat is een rechthoekige driehoek met $AD=1$ en $DG=\sqrt{2}$. Gebruik de tangens om de hoeken te berekenen!

Zie Rekenen met sinus, cosinus en tangens voor meer...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3