De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: sin²(x)+cos²(x)=1

 Dit is een reactie op vraag 74005 
Bedankt voor je uitleg maar ik begrijp ook het antwoord niet. Ik zal specifieker zijn. Je laat vanuit een bepaald punt in een balk een lijn neer op een vlak(driehoek). Om de lengte van de lijn te berekenen, bereken je op twee manier de inhoud van de gevormde piramide. Om vervolgens met de vergelijking de lengte van de lijn te bepalen.
In de uitwerking van mijn boek staat de volgende berekening;
coshoek GEK = 2/5 = 66 graden
sinhoek GEK = dan wortel 1 - (2/5)kwadraat.
Waarom de zelfde hoek op 2 manieren berekent wordt vat ik niet. De lengtes van de zijden van de 3hoek zijn bekent, zodat je het oppervlak kunt bepalen mbv de hoogtelijn.
Kortom ik snap niet waarom de hoek 2 keer berekent moet worden om de hoogtelijn uit te rekenen.
Graag simpele duidelijke uitleg.

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 oktober 2014

Antwoord

Beste,

Dit is een totaal andere vraag dan die je eerst stelde, maar dat terzijde.

De formulering van je vraag begrijp ik niet. Heb je misschien een afbeelding of iets dergelijks erbij?

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 oktober 2014
 Re: Re: sin²(x)+cos²(x)=1 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics