|
|
\require{AMSmath}
Omvormen naar C
Hallo, ik heb de gegevens 1 over c is gelijk aan 1 over a plus 1 over b. Nu moet ik deze formule omvormen naar c maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik moet beginnen en mijn antwoorden kloppen niet of zien er raar uit. Alvast bedankt, N
Nadia
2de graad ASO - woensdag 3 september 2014
Antwoord
Bedoel je misschien dat je $ \large\frac{1}{c} = \frac{1}{a} + \frac{1}{b} $ wilt schrijven als $ c = ... $?
In dat geval:
$ \large\begin{array}{l} \frac{1}{c} = \frac{1}{a} + \frac{1}{b} \\ \frac{1}{c} = \frac{b}{{ab}} + \frac{a}{{ab}} \\ \frac{1}{c} = \frac{{a + b}}{{ab}} \\ \end{array} $
$ c\left( {a + b} \right) = ab $
$ c = \large\frac{{ab}}{{a + b}} $
Helpt dat?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 september 2014
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|