Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Insluitstelling

Beste,

Ik heb een rij an gegeven en ik moet hiervan onderzoeken of deze convergeert of divergeert. In sommige gevallen moet de insluitstelling gebruikt worden.

Mijn vraag is: hoe vind ik een voorschrift van de rij bn en cn? Stel ik heb een voorschrift n·cos(n\pi)/(3n+1). Hoe kan ik nu een rij vinden die groter is, en hoe vind ik de rij die kleiner is?

Louis
Student universiteit België - woensdag 28 mei 2014

Antwoord

Je kunt bijvoorbeeld gebruiken dat -1\le\cos x\le1 voor alle x, zo vind je dan
-\frac{n}{3n+1}\le \frac{n\cos n\pi}{3n+1}\le\frac{n}{3n+1}

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics