De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Helling raaklijn en baansnelheid

 Dit is een reactie op vraag 72837 
Ik heb op 4. Keerpunten de uitleg gelezen en geprobeerd toe te passen.
dy/dt en dx/dt interval [t;t+0,001]
[Dx/Dt] t= 1/3$\pi$
4cos(2·1/3$\pi$+0,001)+4cos1/3$\pi$/0,001$\approx$-3,46
[Dy/Dt] t= 1/3$\pi$
4sin(2·1/3$\pi$+0,001)-4sin1/3$\pi$/0,001$\approx$-2,00
dy/dx$\approx$-2,00/-3,46 =0,578
Dit krijg ik als antwoord voor de helling.
Maar ik heb voor t ook nog de waarden t=$\pi$ en t=1$\frac{2}{3}\pi$ alleen dan krijg ik rare uitkomsten als ik het op bovenstaande manier doe, of heb je dan ook maar 1 helling? Ik hoop dat u mij aub kunt helpen.

Yvette
Iets anders - zondag 25 mei 2014

Antwoord

Volgens mij vergeet je een stuk! Ik heb 't even voor je nagerekend voor $t=-\frac{1}{3}\pi$. Ik krijg dan zoiets:

q73167img1.gif
Dat is ook toevallig.... Je hebt met je $t=\frac{1}{3}\pi$ een beetje geluk gehad.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 mei 2014
 Re: Re: Helling raaklijn en baansnelheid 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics