De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling

Bij een bepaald tentamen kunnen studenten 100 punten halen. De scores van studenten blijken normaal verdeeld met een gemiddelde = 63 en een standaardafwijking = 15. Hoe groot is de kans dat de gemiddelde score van een klas met 24 studenten lager is dan 55 ?
Ik zou zeggen P(x$<$55) = Norm.verd.n(55;63;15;1)=0,296901429. Echter heb ik nu niets met die 24 studenten gedaan. Moet ik hier wat mee doen of is het goed wat ik gedaan heb?

Solido
Student hbo - woensdag 21 mei 2014

Antwoord

De score van die 24 studenten kan je opvatten als een steekproef uit een normale verdeling met m=63 en s=15. De gemiddelde score van een klas met 24 studenten is normaal verdeeld met een gemiddelde van 63 en een standaarddeviatie van $\frac{15}{\sqrt{24}}$.

De kans dat de gemiddelde score van een klas met 24 studenten lager is dan 55 is gelijk aan P(X$<$55)=0.004.

Zie Wanneer moet je de wortel-n-wet gebruiken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3