De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Analytisch bewijs ivm concurrente rechten

 Dit is een reactie op vraag 63493 
Beste,

Ik had de vergelijkingen en de tekening al zelf gevonden maar bij het oplossen van het stelsel liep het steeds mis dus kwam ik hier eens een kijkje nemen. Ik gebruik de methode van gelijkstelling maar zelfs met de antwoorden van hierboven snap ik nog steeds niet hoe je aan die coördinaten van het snijpunt bent gekomen. Zou je de werkwijze eens willen uitleggen ?

mvg

Marlee
3de graad ASO - dinsdag 15 april 2014

Antwoord

Marleen.
uit -c(x-b)/(b+c)=c-(b+c)x/b volgt na vermenigvuldigen beide leden met b+c dat -c(x-b)=c(b+c)-(b+c)2x/b, zodat (b+c)2x/b-cx= bc+c2-bc=c2. verder moet het wel lukken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 april 2014
 Re: Re: Analytisch bewijs ivm concurrente rechten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3