De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Analytisch bewijs ivm concurrente rechten

 Dit is een reactie op vraag 72709 
Ik begrijp nog steeds niet hoe je dan kunt delen door (b2+c2+bc) maar wel hoe je aan bc2 komt maar het loopt ook nog steeds fout bij het invullen van de x in de andere vergelijking.

mvg.

Marlee
3de graad ASO - woensdag 16 april 2014

Antwoord

Marleen,
We gaan verder. de laatste stap vermenigvuldigen met b geeft(b+c)2x-bcx=bc2.Voor het linkerlid kun je schrijven ((b+c)2-bc)c=(b2+c2+bc)x.Zo vind je dat x=bc2/(b2+c2+bc).En y= (b(b2c+c3+bc2)-b2c2-bc3)/(b2+c2+bc)=
=b2c/(b2+c2+bc),zodat y/x=b/c.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3