De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen met de sinus en cosinus

Hallo,
We zijn bezig met de sinus, cosinus en de rest in een driehoek. Maar nu moeten we een gelijkenis bewijzen.
sin2a / (1 - sin2a) = (1 / cos2a) - 1
Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen. Wel had ik al geprobeerd om de 1 al om te zetten naar sin2a + cos2 a, dus:
sin2a / (1 - sin2a) = sin2a / (sin2a + cos2a - sin2a)
sin2a / (1 - sin2a) = sin2a / cos2a
Maar zo geraak ik er dus niet of ik weet in ieder geval niet hoe ik zou verder moeten.

Alvast bedankt!

kim
2de graad ASO - zaterdag 8 februari 2014

Antwoord

Als je nu in sin2(a)/cos2(a) die sin2(a) vervangt door 1-cos2(a) krijg je
(1-cos2(a))/cos2(a)
Voer nu de deling uit en je krijgt:
1/cos2(a)-cos2(a)/cos2(a)=1/cos2(a)-1


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 8 februari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics