De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Hellingshoek hyperbolische functie

 Dit is een reactie op vraag 66176 
Dag Gilbert,
Ik heb gisteren hetzelfde probleem gesteld en vond nu zelf ook die waarden a=200 en b=63.5 maar de hoek moet ongeveer beantwoorden aan tg (7,93) wat 82°48'38" oplevert en ik kom steeds maar uit op 1.008 wat 45°oplevert voor de betwiste hoek.
Y=200(cosh(x/63,5))en
y'= (200/63.5) sinh(x/63.5)
Vulik dan x=20of -20 in en ga ik over op de exponentiele schrijfwijze voor deze afgeleide functie bekom ik:
y'(20)= 200/63.5*(1/2)*(e^20/63.5-e^-20/63.5) en daar kom ik dan uit op 1.008 wat mits tg te nemen 45 ° oplevert.
Voor -20 wordt dat dan -1.008....
What's going wrong ??
Groeten
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 29 december 2013

Antwoord

Hallo Rik,

De oorspronkelijke vragensteller heeft te weinig gegevens meegestuurd om te controleren of de waarden a=200 en b=63,5 correct zijn. Wanneer we aannemen dat deze waarden kloppen, dan kom je inderdaad uit op y'(20)=1,008, wat 45° oplevert voor de gevraagde hellingshoek. Ik weet niet waar de genoemde waarde van 82° vandaan komt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 december 2013
 Re: Re: Re: Re: Hellingshoek hyperbolische functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics