De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsel lineaire congruenties

Voor het oplossen van stelsels lineaire congruenties, moet de Chinese reststelling gebruikt worden. Hiervoor moeten de m'en (dus mod...) onderling ondeelbaar zijn. Wat als ze nu wel onderling deelbaar zijn zoals onderstaand voorbeeld?

5x = 13 (mod 17)
-2x = 3 (mod 17)
8x = 12 (mod 14)

Alvast bedankt!

Dries
Student universiteit België - donderdag 19 december 2013

Antwoord

$
\begin{array}{l}
5x \equiv 13\bmod (17) \\
7.5x \equiv 7.13\bmod (17) \\
x \equiv 6\bmod (17) \\
- 2x \equiv 3\bmod (17) \\
- 2. - 9x \equiv - 9.3\bmod (17) \\
x \equiv 7\bmod (17) \\
\end{array}
$

Dat is tegenspraak! Dus het stelsel kent geen oplossing(en)

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 december 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics