Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Het functievoorschrift bepalen

Bepaal voorschrift A(2,2) B (6,2) C (8,3)
xt = 5-b/2a = 5 dus b=-10.
Hoe verder werken? Uitkomst klopt niet met de oplossing.

VAN AE
2de graad ASO - dinsdag 15 oktober 2013

Antwoord

De punten A en B (en niet C) liggen symmetrisch ten opzichte van de rechte x=4
Dus x(top)=4 (en niet 5)

De top is niet strikt noodzakelijk.
Je kunt de 3 punten invullen in de algemene vergelijking van de parabool, zodat je een stelsel krijgt van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden.

Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics