De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen

Deze oefeningen weet ik niet hoe ik moet oplossen.
Kan iemand mij helpen?
Ik moet deze twee formules gebruiken, maar ik zie niet hoe.
a2-b2=(a-b)(a+b) en a2+2ab+b2=(a+b)2
en dit zijn de oef die in niet vind:
-4xy+x3y3
5x+5y+8ax+8ay
(a+2)(-2a+5)-(2a-5)2

Dank u
Aderik

Aderik
2de graad ASO - woensdag 25 september 2013

Antwoord

Hoi Aderik,

Je bedoelt geen oplossen, maar ontbinden in factoren ( dat is niet hetzelfde).

Een voorbeeld

$
\begin{array}{l}
- 4xy + x^3 y^3 \\
xy( - 4 + x^2 y^2 ) \\
xy( - 4 + (xy)^2 ) \\
xy((xy)^2 - 4) = xy.(xy - 2)(xy + 2) \\
\end{array}
$

Probeer die andere nu eens zelf

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 september 2013
 Re: Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen 
 Re: Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen 
 Re: Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics