Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen

 Dit is een reactie op vraag 70944 
beste
dank u voor uw antwoord.
Bij de tweede kom ik
5x+5y+8ax+8ay=
x(5+8a)+y(5+8a)=
x+y)(5+8a)
Maar bij de tweede weet ik het niet, ik blijf haken hier:
(a+2)(-2a+5)-(2a-5)2=
(a+2)(-2a+5)+(-2a+5)(2a-5)
Ik weet niet echt hoe ik dit dan moet noteren.

Alvast bedankt,
Aderik

Aderik
2de graad ASO - woensdag 25 september 2013

Antwoord

Beste Aderik,
Je komt komt wel binnen heb hem inmiddels stuk of 5 maal ontvangen. Alleen krijg jij als je reageert misschien geen bericht.

\begin{array}{l} 5x + 5y + 8ax + 8ay \\ 5(x + y) + 8a(x + y) \\ (5 + 8a)(x + y) \\ \end{array}

Hij is ontbonden in factoren, als heb je geen merkwaardig product nodig gehad hoor.

mvg Dvl.

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 september 2013
 Re: Re: Ontbinden in factoren oef, ik weet niet hoe ik ze moet oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics