De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cirkel

Als we een verzameling A(a,b,w)={z in C | a|z|2 + Re(z w(geconjugeerd) + b = 0 hebben met a,b, in R en w in C, dan is deze verzameling leeg, een cirkel of een rechte lijn in C=R2.
Leeg is duidelijk, want een het is van de vorm ax2+by+c=0, welke 0,1 of 2 oplossingen heeft. 0 oplossingen -$>$ leeg.
Een lijn kan je vormen wanneer je a=0 hebt lijkt me.
Een cirkel moet van de vorm |z-w|=r zijn. Hoe kun je naar deze vorm toe werken? Bij voorbaat dank!

Laura
Student universiteit - zaterdag 7 september 2013

Antwoord

Je kunt achteruit werken: van $|z-w|=r$ maak je eerst $|z-w|^2=r^2$. Merk dan op dat $|z-w|^2=(z-w)\cdot(\bar z-\bar w)$. Vermenigvuldig dat laatste uit en kijk of het lijkt op de oorspronkelijke vergelijking.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 september 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3