|
|
\require{AMSmath}
Wortel in de noemer
Hoi,
De volgende integraal kom ik niet uit:
int(x/√(x+1)) dx
Nu begrijp ik dat je met substitutie het volgende kan doen:
t=x+1 $\to$ dt/dx=1 $\to$ dt = dx
waardoor de integraal wordt:
int(t-1/√t dt
Daarna staat in de uitwerkingen van het volgende:
int(t1/2-t-1/2) dt
Hoe ze aan die laatste stap komen snap ik niet. Ik begrijp dat √t = t-1/2 wanneer deze naar de teller gaat, maar waarom t-1 = t1/2 kan ik nergens terugvinden..
Johan
Student hbo - woensdag 12 juni 2013
Antwoord
Je kunt $ \large\frac{{t - 1}}{{\sqrt t }} $ schrijven als $ \large\frac{t}{{\sqrt t }} - \frac{1}{{\sqrt t }} $. Dat is dan $ t^{\frac{1}{2}} - t^{ - \frac{1}{2}} $. Helpt dat?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 juni 2013
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|