De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Deelbaarheid

 Dit is een reactie op vraag 70449 
Hoe komt u hieraan?
767 = 14.54 + 11 en
767 = 21.36 + 11 en
767 = 28.27 + 11 en
767 = 27.28 + 11

Tim B.
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 juni 2013

Antwoord

Ik laat je alleen maar zien dat een getal G (hier 767) bij deling door 14 of 21 of 28 of 27 de rest 11 nalaat maar dat de quotiënten Q steeds anders zijn.
Je zou dus kunnen beginnen met G = 14p + 11 en G = 21q + 11 enz.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 8 juni 2013
 Re: Re: Deelbaarheid 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3