De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limieten van goniometriche functies

Ik zit in de knoei met een oefening over limieten, ik weet maar een methode om het op te lossen en dan kom ik een onbepaaldheid uit.
lim(xnaar0) (1-cosx)/(x2)
= lim (1/x2)-(cosx/x2)
= (+$\infty$)-(+$\infty$)
dit is onbepaald dus moet je het via een andere manier oplossen, maar ik weet echt niet hoe.

sara
3de graad ASO - donderdag 11 april 2013

Antwoord

Sara,
vermenigvuldig teller en noemer met 1+cosx. De teller wordt nu 1-cos2x=sin2x en de lim(sinx)/x gaat naar1 voor x naar 0. Dus de limiet=1/2.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3