De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud van omwentelingslichaam

Hallo,

De volgende som loop ik direct in het begin al vast.
Ik moet de inhoud berekenen van:

f(x)=ln2x die rond de y-as is gewenteld. De inhoud tussen de grenzen 0$<$x$\le$1 moet berekend worden.

Er zullen meerdere manieren zijn om er achter te komen.
Wat ik altijd eerst probeer is x en Y verwisselen met inverse functie. Maar dat lukt me hier niet. Willen jullie mij een duwtje in de goede richting geven?

Groet Marc

Marc
Student hbo - maandag 25 maart 2013

Antwoord

Marc,
Uit y=ln2x volgt dat ey=2x, dus x=1/2ey.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 maart 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3