Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aquarium

Het aquarium is 20 dm lang en 10 dm breed. Ik vul de aquarium met water uit de kraan. Het water stroomt met een snelheid van 20 L/min. Hoe hoog staat het water na 50 min in cm?

20x10=200:50=40 cm
is het goed?

Joey
Leerling mbo - vrijdag 18 januari 2013

Antwoord

Je moet niet breien. Zie Wat is breien in de wiskunde?

Als er 20 liter per minuut wordt bijgevuld en je doet dat 50 minuten dan zit er 50·20=1000 liter.

De inhoud is 20·10·hoogte dus:

20·10·hoogte=1000
200·hoogte =1000
hoogte=5

De hoogte is 5 dm.

Je kunt niet zomaar van alles vermenigvuldigen of delen zonder een achterliggende gedachte. Stel je zelf de juiste vragen. Maak een soort plan.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics