To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële vergelijking oplossen

Hallo,

Bij het oplossen van de vergelijking 5x-1 + 52x-1 = 4 probeer ik de volgende oplosmethode:

4 = 5log(4) dus is x-1 + 2x-1 = 5log(4)
3x - 2 = 5log(4).

Wanneer je deze vergelijking met een hulpvariabele oplost, kom je echter tot de conclusie dat dit al de oplossing voor x is. Kan iemand toelichten waardoor de eerste methode fout is?

Tom Ko
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2013

Antwoord

5x-1+52x-1 is niet gelijk aan 53x-2
Je bent in de war met: 5x-1·52x-1=53x-2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 januari 2013
 Re: Exponentiële vergelijking oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics