De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Exponentiële vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 69530 
Dat klopt helemaal, maar dat is ook niet wat ik bedoel, ik maak gebruik van:

ga + gb = gc
a + b = c mits x $>$ 1

Ik begrijp dat a en b hier functies zijn, en dat de rekenregel daardoor natuurlijk niet meer officieel geldt, maar ik kom toch op de einduitkomst, alleen moet deze natuurlijk x zijn i.p.v. 3x-2. Ik vraag me af hoe dit verklaard kan worden, want het is natuurlijk geen toeval.

Tom Ko
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2013

Antwoord

Soms maak je grove fouten en komt er tóch het juiste antwoord uit.
Jij zit hier in zo'n situatie (hoewel ik het juiste antwoord niet gezien heb).
Je beweert met droge ogen dat uit ga + gb = gc volgt dat a + b = c.
Dus uit 23 + 23 = 24 (en dat klopt écht!) trek je de conclusie dat 3 + 3 = 4.
Onhoudbaar dus!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics