De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Abc formule

6-√(x-2)=2x-4
deze vergelijking heb ik herleid naar:
4x2-41x+102=0
deze heeft als oplossing x=6 of x=4,5.
Maar als ik deze waarden invul zie ik dat deze fout zijn
Kunt u me misschien uitleggen wat ik verkeerd doe
Alvast bedankt.

Aarkou
Ouder - maandag 5 november 2012

Antwoord

De oplossingen van 4x2-41x+102=0 zijn x=4$\large\frac{1}{4}$ en x=6.
Bijna goed...

Omdat het hier om een wortelvergelijking gaat is niet zeker dat de oplossingen van je tweedegraadsvergelijking ook oplossingen zijn van de wortelvergelijking.

Je zult zien dat x=4$\large\frac{1}{4}$ wel een oplossing is maar x=6 niet.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 november 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3