De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ln

Kunt U mij helpen bij het volgende probleem?
Gegeven is de functie f(z) = ln(z)
Teken het beeld van de cirkel c met middelpunt O en straal e2.
Ik dacht: z=e2. Dus f(e2) = ln (e2) = ln (1) + ln(e2) = ...+ 2. Het zou moeten zijn 2 + pi, want in het antwoordenboek staat getekend een verticaal lijnstuk met als eindpunten (2,0) en (2,p) . Maar ln(1) =pi????
Kunt u mij dit uitleggen a.u.b.

Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 oktober 2012

Antwoord

De punten op de cirkel met middelpunt en straal e2 laten zich beschrijven met z=e2+j*i met jÎ<-p,p].
ln(z) is dan 2+ij.
Ik denk dat het beeld van deze cirkel het lijnstuk met eindpunten
(2,-p)(exclusief) en (2,p)(inclusief) zou moeten zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics