De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Partieel integreren

 Dit is een reactie op vraag 68516 
Ja dank u wel. Maar in mijn antwoordenboek staat dat ik
tot deze vorm moet ik komen.

1/2x^(2) arccos(x) - 1/4x * sqrt(1-x^(2)) + 1/4arcsin(x)

Hoe hebben zij dat gedaan?

Mvg

Kim
Student hbo - woensdag 3 oktober 2012

Antwoord

Beste Kim,

Ik heb niet beweerd dat er niet nog wat werk moet gebeuren...

Voer die subsitutie uit, $x = \sin t$ dus $\mbox{d}x = \cos t \,\mbox{d}t$ enz. Je komt dan, op eventuele constanten na, uit op de integraal van $\sin^2 t$. Gebruik daarvoor$$\sin^2 t = \frac{1-\cos(2t)}{2}$$en ga zo verder.

Probeer het zelf uit te werken en laat zien waar je vast zit als dat niet lukt.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 oktober 2012
 Re: Re: Partieel integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3