|
|
\require{AMSmath}
Vergelijking met logaritme
hallo, ik ben mijn huiswerk aan het maken en loop tegen een som op waarvan ik niet goed weet hoe ik het moet aanpakken, ik zou het heel erg fijn vinden als u me zou kunnen helpen opweg te komen. t = 5730· 0.5LOG(106·C C= de concentratie radioactieve stof in mg per kg gewicht T= aantal jaren na overlijden Hoeveel mg radioacrieve stof per kg bevat een levend organisme? 0=5730· 0.5LOG(106·C Ik weet alleen niet hoe ik dit nou moet aanpakken zou U mij alstublieft kunnen helpen bij voorbaat dank
Gianlu
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 september 2012
Antwoord
Aan de rechterkant van je vergelijking staat een vermenigvuldiging en daar wil je 0 uit laten komen. Als een vermenigvuldiging 0 oplevert, dan moet minstens één van de factoren 0 zijn. Het getal 5730 is ongelijk aan 0, dús moet het die logaritmische vorm zijn die 0 is. Een mooi verhaal wat neerkomt op het wegdelen van de 5730. Je hebt nu 0,5log(106C) = 0 = 0,5log(1) en vanaf dit punt weet je het nu vast zelf af te maken.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 september 2012
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|