De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe reken je de cöordinaten uit van een wortelvergelijking?

f(x)=2-x+4Öx+2 en y=4
Bereken exact de coördinaten van de snijpunten van de grafiek f met de lijn met vergelijking y=4
De antwoorden zijn (-2,4) en (14,4)
Ik kom alleen op (-2,4) en niet op de andere, hoe kan ik daar wel op uitkomen?

Suus
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 september 2012

Antwoord

2-x+4Ö(x+2)=4 geeft 4Ö(x+2) = x + 2 en nu ga je kwadrateren.
16(x+2) = x2 + 4x + 4 en dan moet het verder toch wel lukken, lijkt me.
Vergeet niet om je oplossingen te controleren door ze in de oorspronkelijke vergelijking in te vullen!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 september 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3