De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De gulden snede

 Dit is een reactie op vraag 65822 
Op zich een redelijk duidelijk antwoord. Alleen vraag ik me af wat er bedoeld wordt met 'links en rechts optellen/aftrekken'. x2 + 10.x = 100 schijnt dus links optellen te zijn en x2 + 10.x - 100 = 0 schijnt rechts aftrekken te zijn. Ik zie echter geen 'links' of 'rechts'. Is dit uit te leggen of visueel zichtbaar te maken?

J. van
Ouder - zaterdag 28 juli 2012

Antwoord

Links en rechts staat hier voor het linker- en het rechterlid van de vergelijking. Links van het =-teken noemen we het linker lid en rechts van het =-teken noemen het rechter lid.

$
\begin{array}{l}
\begin{array}{*{20}c}
{x^2 } & = & {100 - 10x} \\
\end{array} \\
\begin{array}{*{20}c}
{ + 10x} & {} & { + 10x} \\
\end{array} \\
\begin{array}{*{20}c}
{x^2 + 10x} & = & {100} \\
\end{array} \\
\begin{array}{*{20}c}
{ - 100} & {} & {\,\,\,\, - 100} \\
\end{array} \\
\begin{array}{*{20}c}
{x^2 + 10x - 100} & = & 0 \\
\end{array} \\
\end{array}
$

Hopelijk helpt dat?

Zie eventueel ook kwadratische problemen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 juli 2012
 Re: Re: De gulden snede 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3