De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 67657 
De lage puntjes zijn scheidingstekens voor duizendtallen.

[stappen]

6 · 29682 = 178092
6 · - N = - 6N
7 · 9,8 = 68,6
178092+68,6 = 178160,6

5N-6N+178160,6/30600 = 5,4

Kendri
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 mei 2012

Antwoord

Dit gaat niet helemaal goed. Ik zou het zo doen:

5N + 6(29682-N) + 7×9,8/30600 = 5,4

Haakjes wegwerken en teller van breuk uitrekenen:

5N + 178092 - 6N + 68,6/30600 = 5,4

Nu eerst de deling 68,6/30600 uitrekenen voordat je kunt optellen:

5N-6N + 178092 + 0,0022 = 5,4

N-en bij elkaar nemen en optellen:

-N + 178092,00224 = 5,4

-N 5,4 - 178092,00224 -178086,6022

N 178086,6022

Let op: heb je gezien dat je het getal 918 in je oorspronkelijke vraag nu hebt veranderd in 9,8? Ik weet niet wat het juiste getal is.

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 mei 2012
 Re: Re: Re: Vergelijking oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3