De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 67665 
Ik denk dat ik toch iets verkeerds heb gedaan in het opschrijven van de formule, want in het antwoorden blad staat dat de uitkomst: 19278 moet zijn.
zo ziet de formule eruit:

http://chart.apis.google.com/chart?cht=tx&chf=bg,s,FFFFFF00&chl=%5Cfrac+%7B5+%5Ccdot+N+%2B+6+%5Ccdot+%2829.682+-+N%29+%2B+7+%5Ccdot+918%7D%7B30.600%7D+%3D+5%2C4+

Bedankt,

Kendrick

Kendri
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 mei 2012

Antwoord

Ja, jouw notatie geeft een heel andere formule weer omdat je niet met haakjes aangeeft waar de teller van de breuk begint en eindigt. De correct notatie is:

(5N + 6(29682 - N) + 7×918)/30600 = 5,4

ofwel:

-N + 178092 + 6426 = 5,4×30600

-N + 184518 = 165240

-N = -19278

N = 19278

Je hebt het nu grafisch opgelost, algebraïsch oplossen is ook goed te doen. Maar ook bij grafisch oplossen is het belangrijk dat je bij het invoeren goed op het juiste gebruik van haakjes let, anders doet jouw rekenmachine echt iets anders dan jij wilt! Zorg er dus voor dat je dit onder de knie krijgt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3