De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vierkantsgetal en driehoeksgetal

 Dit is een reactie op vraag 67335 
Bedankt voor uw antwoord. Helaas begrijp ik de site niet. De formule wil ik graag gebruiken voor tijdens een toets. Zou u uit willen leggen hoe ik een formule kan vinden op de site?

Myrthe
Student hbo - maandag 9 april 2012

Antwoord

Je bent op zoek naar een 'makkelijke formule' om te bepalen welk vierkantsgetal ook een driehoeksgetal is?

a(0)=0
a(1)=1
Als n2 dan a(n)=34·a(n-1)-a(n-2)+2

Dat geeft:

A(2)=34·1-0+2=36
A(3)=34·36-1+2=1225
A(4)=34·1225-36+2=41616
Enz.

Op de website staat ook een expliciete formule, maar dat wordt dan wel een beetje lastiger. Dus een 'makkelijke' formule zou ik zo niet weten.

Maar een heel erg duidelijke voorstelling van wat je nu wilt heb ik nog niet.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 april 2012
 Re: Re: Vierkantsgetal en driehoeksgetal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3