Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortelvorm integreren

Beste

Ik zit namelijk met het volgende probleem ik heb de de bepaalde integraal tussen 0 en 1 van de functie \sqrt{ }(1-x2) dx en normaal zou je moeten pi/4 uitkomen maar ik kom dat langs geen kanten uit... Kan u mij helpen?

Alvast bedankt

Thomas
3de graad ASO - vrijdag 6 april 2012

Antwoord

Mogelijkheid 1: substitueer x=\sin t.
Mogelijkheid 2: partiële integratie: schrijf de functie als 1\times\sqrt{1-x^2} en primitiveer de 1.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 april 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics