De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Transformaties van grafieken

 Dit is een reactie op vraag 67302 
U zegt:
f(x)=x2 - verm. t.o.v. de y-as met factor 2 geeft f(x)=1/4x2 weet u dat zeker ?? ik denk dat u 1/2x2 bedoeld is dat niet zo?
Trouwens:
Stel ik heb x=4 dan is f(x)=16 dan als je met factor 2 vermenigvuldigd tov de yas dan zou f(x)=32 zijn dan is mijn conclusie dat f(x) tov de yas vermenigvuldigen met 2 geeft f(x)=1/2f(x)

bouddo
Leerling mbo - donderdag 5 april 2012

Antwoord

Als je vermenigvuldigt t.o.v. de y-as met een factor 2 dan 'vervang' je 'x' door een '$\frac{1}{2}$x'. De x 'loopt' als het ware 2 keer zo 'langzaam', dus x2 wordt dan ($\frac{1}{2}$x)2=$\frac{1}{4}$x2. Dat is, zeg maar, de theorie die je moet bestuderen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 april 2012
 Re: Re: Transformaties van grafieken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics