De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 66707 
Nee het lukt nog niet.
Ik zie niet hoe ik de i voor de e kan wegwerken.

Jack
Student hbo - maandag 23 januari 2012

Antwoord

Beste Jack,

Weet je hoe je punten op de complexe eenheidscirkel kan schrijven als een e-macht?
Anders kan je het ook inzien met de formule $e^{it} = \cos t + i \sin t$ die je toch lijkt te kennen. Op basis daarvan kan je die factor -i schrijven als:

$\displaystyle -i = e^{-i\frac{\pi}{2}}$

Zie je dat? Dan heb je een product van e-machten en die kan je met rekenregels van exponenten samennemen, zie mijn vorig antwoord.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 januari 2012
 Re: Re: Vergelijking oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3