|
|
\require{AMSmath}
Re: Inverse functie
Beste,
de functie R3-- R2:(x,y,z)|-- (3x,y+z)
Ik wil bewijzen dat deze injectief is maar dan zit ik met een probleem:
Neem x1(x,y,z) en x2(a,b,c) Dus als f(x1)=f(x2) Dus dan zou ik graag zoals ik hier boven heb gedaan 3x=a maar dan zit ik met het probleem bij: y+z=b+c maar dan kan ik niet zeggen b moet dit zijn en c moet dit zijn zodat de functie injectief is
Wat moet ik doen ?
liese
Student universiteit België - maandag 16 januari 2012
Antwoord
Beste Liese,
Dat gaat inderdaad niet lukken, deze functie is namelijk niet injectief. Bepaal bijvoorbeeld eens de beelden van (0,0,0) en van (0,1,-1); wat merk je?
mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 januari 2012
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|