De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Variabele isoleren

Hallo,

Hierbij nogmaals een vraag, nadat ik de vorige keer goed ben geholpen door kn waarvoor dank.

Ik zit met de volgende vergelijking:
(a·c)/(a-(cd))=b

Ditmaal wil ik de c graag uitrekenen. Ik ben hier weer een middag mee bezig geweest maar kom er niet uit. Ik weet zeker dat ik dit heb kunnen oplossen alleen ik kom er echt niet meer uit voornamelijk door de haakjes en doordat de letters vaker dan eens voorkomen.

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen,

Met vriendelijke groet,

Jop

Jop
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 december 2011

Antwoord

Jop,
Uit de vergelijking volgt: ac=ab-cdb, dus ac+cdb=ab, c(a+bd)=ab, dus c=ab/(a+bd).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 december 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3