De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Variabele vrijmaken

Hallo,

Kan iemand mij helpen om stapsgewijs de volgende vergelijking in c = uit te drukken.

a = 1/b+1/b

Alvast bedankt,

Paul

paul
Student hbo - maandag 24 oktober 2011

Antwoord

1) Uitgaande van 1/b + 1/c = a zet je eerst de breuk 1/c aan de andere kant.
2) Dat geeft 1/c = a - 1/b = a/1 - 1/b
3) Recht maak je de twee breuken gelijknamig om de aftrekking te kunnen doen.
4) Dat geeft: 1/c = ab/b - 1/b = (ab - 1)/b
5) Nu keer je de twee breuken om: c/1 = b/(ab - 1) et voilą.

Het kan natuurlijk altijd anders en de truc van het omkeren in de laatste stap is hier lonend omdat de teller toevallig 1 is.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 oktober 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3