|
|
\require{AMSmath}
Cilinder straal en hoogte
Hallo Wisfaq team, Met 1000 cm2 materiaal maak ik een cylindertje dat 2 liter sap kan bevatten. Zoek straal en hoogte. Ik werkte als volgt: 2$\pi$R2+2$\pi$Rh=1000(1) $\pi$R2=200 (2) (1) (1000-2$\pi$R2)/(2$\pi$r=h en dit in (2) brengen levert: ($\pi$R2)(1000-2$\pi$R2)/(2$\pi$R)=200 of , na vereenvoudigen: (2)1/2( R)(1000-2$\pi$R2) =200 1000R-2$\pi$R3=400 $\pi$R3-500R+200=0 Ik kan echter hiervan niet dadelijk een r waarde vinden... Groeten, Rik
Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011
Antwoord
Kun je me vertellen waar (2) vandaan komt? De inhoud van een cilinder is oppervlakte grondvlak ($\pi$R2)·hoogte(h), dus $\pi$R2h, en dat moet 2000 zijn. (1 liter is 1000 cc). Natuurlijk zullen er geen 'mooie waarden' uitkomen.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 oktober 2011
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|