|
|
\require{AMSmath}
Afwerken van een taak
Hallo, een probleem A kan een werk 2 dagen vlugger afwerken dan B Voor zulke opdracht werken A en B eerst 3 dagen samen en dan maakt B het werk af na nog één dag alleen te werken. In hoeveel tijd krijgt A zulk werk dan alleen af ? De passende vergelijking volstaat...aub Groetjes, Rik
Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011
Antwoord
Stel va de snelheid waarmee A werkt en vb de snelheid waarmee B werkt. Dan va = 2.vb
Stel H = hoeveelheid werk met H = snelheid waarmee wordt gewerkt * tijd
Dan H = 3.(va+vb) + 1.vb = (met va = 2.vb)
9.vb + vb = 10.vb = 5.va
Dus A heeft alleen 5 dagen nodig en B heeft alleen 10 dagen nodig.
Ok?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 oktober 2011
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|