Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Tweedegraadsvergelijking met breuk

 Dit is een reactie op vraag 55676 
Hallo,

Ik wil graag de volgende vergelijking oplossen, maar krijg niet het juiste antwoord. Het gaat om de volgende vergelijking. 2/3 x2 =1/2. Ik heb de volgende berekening. X2=1/2 : 2/3
X= 3/4

Ik heb niet al mijn stappen opgeschreven. Maar nu geeft het antwoordenboek het volgende antwoord: +/- 1/2 3. Hoe kan dat?

stefan
Student hbo - woensdag 27 juli 2011

Antwoord

x2 = 3/4 => x = +/- \sqrt{ }(3)/2, het boek is wel degelijk correct.

De rekenregel is \sqrt{ }(a/b) = \sqrt{ }a/\sqrt{ }b

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 juli 2011
 Re: Re: Tweedegraadsvergelijking met breuk 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics