|
|
\require{AMSmath}
Vergelijking
bepaal een vergelijking van de bol met middelpunt M op de rechte l ( x-3)/2=(y-4)/3=(z+1)/-3 en die door de punten A (5.3.6 ) en B (-3.-1.-2 ) ik snap niet hoe je dit moet doen, het probleem is dan ook dat we heel weinig oefeningen hebben gemaakt in de klas, kunnen jullie mij op weg helpen?
liese
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 juni 2011
Antwoord
Hallo Uit de parametervoorstelling van de rechte l volgt co(M)=(2k+3,3k+4,-3k-1) Schrijf nu de voorwaarde |AM| = |BM| of gemakkelijker : |AM|2 = |BM|2 Hieruit kun je dan de waarde van k bereken en dus ook co(M) en de straal van de bol is natuurlijk |AM| of |BM| Je vindt hier co(M) = (1,1,2) en straal = 6 Ok?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 juni 2011
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|