De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Quotientregel

Beste mensen,

In jullie samenvatting over het differentieren vond ik een voorbeeld over de quotiëntregel, waarin ik een stap niet begrijp.

Het voorbeeld is:



Waar komt die laatste 2 in de teller opeens vandaan?
Alvast bedankt

Zie 5. Quotiëntregel

Peter
Cursist vavo - maandag 17 januari 2011

Antwoord

Als h(x) = (2x-1)2
dan :
h'(x) = 2.(2x-1).(2x-1)' = 2(2x-1).2 = 4.(2x-1)

Algemeen :

Als h(x) = [f(x)]n
dan
h'(x) = n.[f(x)]n-1.f '(x)

Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3