De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Periodieke functies

 Dit is een reactie op vraag 63285 
Ja, hallo hier ben ik weer(al). Dit is (denk ik) mijn laatste vraag. Maar ik wil er gewoon zeker van zijn dat ik het zelf ook snap en dat ik het niet gewoon klakkeloos kopieer. Op een toets moet ik het ook alleen kunnen. Oké, hier komt men vraag: bij de oplossing van 3. snap ik hiet hoe je aan die 8,6m komt, want 20% van 10,32 is toch geen 1,72 maar 2,06?
Groetjes

eva
3de graad ASO - zondag 17 oktober 2010

Antwoord

Je moet niet 20% van 10,32 hebben maar de 'echte' diepgang met 20% verhogen. Dat is iets anders! Neem voor de 'echte' diepgang even 'd' dan moet je als minimale waterdiepte d·1,20 nemen. Je weet dat d·1,20=10,32 dus d=...

't Is hetzelfde probleem als je 200 euro betaalt met 17% BTW hoeveel BTW betaal je dan? In ieder geval niet 17% van 200, maar 17% van het bedrag zonder BTW. Er geldt dan 'oude bedrag'·1,17=200. Zoiets!

...en doorvragen tot je 't snapt is volgens mij helemaal het idee! Daar leer je 't meeste van. Bovendien dingen die je begrijpt vergeet je ook niet meer...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 oktober 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3