Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Functie met afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 63137 
maar als ik inderdaad zoals u zei-3/2x3+1/2x =
x afzonderen,dan kom ik als nulpunten -wortel3/3 en wortel3/3 uit als ik dit dan terug invul bekom ik 2,04 en 3,63 ... maar dit komt nog steeds niet overeen met de grafische voorstelling, volgens de grafische voorstelling moet dit liggen op 2,5...?
maar toch vraagt die x3 enige uitleg en uiteraard ook de verkeerde nulpunten als dit mogelijk is?

tim
3de graad ASO - woensdag 22 september 2010

Antwoord

Die x3 komt uit de rekenregels voor exponenten: e-3/2(t-2) = e-1/2(t-2)*3 = (e-1/2(t-2))3.
De x-en die je vindt zijn: 0, 1/wortel(3) en -1/wortel(3). Omdat e-1/2(t-2) altijd positief is komt alleen 1/wortel(3) in aanmerking; na logaritmen nemen krijg je -1/2(t-2)=-1/2ln(3) en dus t=2+ln(3) en dat is ongeveer 3.1. Die 2.04 en 3.63 kan ik niet plaatsen en als ik T en T' plot zie ik bij 2.5 niets bijzonders.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 september 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics