De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limieten van irrationale functies



Ik begrijp niet hoe de uitkomst -1/2 tot stand komt, kan u deze misschien met wat meer tussenstappen uitleggen, bedankt

Maxime
3de graad ASO - woensdag 22 september 2010

Antwoord

Het laatste stukje! Als x®¥ dan gaan de uitdrukkingen $
\large \frac{1}
{x},\,\,\frac{3}
{x}\,\,en\,\,\frac{3}
{{x^2 }}
$ allemaal naar nul. Je houdt dan deze uitdrukking over:

$
\large \frac{{ - \sqrt 1 }}
{{\sqrt 4 }} = - \frac{1}
{2}
$

Meer moet het niet zijn. Hetzelfde geldt voor x®-¥.

Zie ook Limiet uitrekenen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 september 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3